Koristimo internet kolačiće (cookies) i poštujemo Vašu privatnost kako bi imali optimalno iskustvo na našoj web strani.
Pogledajte Politiku privatnosti za više detalja.

Zdravo dvadesete logo
Galenika logo
Kako da postaneš master balansiranja?

Kako da postaneš master balansiranja?

Svako od nas se barem jednom zapitao kako nekim ljudima naizgled olako polazi za rukom da održe aktivan društveni život, a da istovremeno imaju zavidan prosek na fakultetu. Činjenica je da nije lako uspostaviti ravnotežu između provoda i produktivnosti, ali zaista nije nemoguće. Mnogi će vam reći da je cela fora u umerenosti, što je donekle i tačno. 

Svima nam je poznat taj osećaj griže savesti kada krenemo u izlazak, a pred nama je nezaobilazna planina obaveza kada je faks u pitanju. Ali onda najlaganije kažemo sebi kako ima vremena, kako bolje radimo pod pritiskom i da je ovo večeras momenat  gde se opraštamo od društvenog života do kraja ispitnog roka. Ali, guess what – još samo jedna notorna laž. Ipak, tu je i druga strana priče. Postoje i oni studenti koji su u stanju da danonoćno levitiraju nad knjigom uspevajući da odole ama baš svim slatko-opijajućim faktorima. Šta reći nego – skidam kapu. 

Međutim, ni jedna krajnost u životu zaista nije dobra. Balans je majka svih znanja i veština. Naći balans u svemu što radiš je zaista umetnost i iziskuje iznimnu sposobnost organizacije i  određivanja prioriteta. 

Ljudima je često potreban razlog kako bi sebe častili izlaskom, ali to ne bi trebalo da bude tako. Svako od nas povremeno treba da se izluftira pre svih obaveza koje neumorno vrebaju iza ćoška i unose nemir u naše ušuškane, stress-free živote – uznemiravajući nas u stilu svima poznatog kripera Joe Goldberga iz serije ’’You’’.  

Umerenost je nešto čemu treba da težimo i što će znatno doprineti našem mentalnom zdravlju. Freestyler zaista ne treba da ti bude druga kuća, ali isto tako proživaljavanje druge mladosti nikome u tvojoj okolini neće biti prijatno za gledanje. 

Dakle, naš primarni savet -  organizacija, organizacija i samo organizacija! Ključ uspeha je upravo u dobroj raspodeli vremena. Bilo da ste vizuelnii tip ili pak jedna od onih „Ma upamtiću sigurno!’’ osoba, bilo kakva vrsta napismeno prikazanih obaveza će vam zasigurno olakšati život. Kada naučite kako da se organizujete tako da postignete sve – videćete kako obaveze više i nisu toliki problem. 

Nema šanse da vas ne motiviše činjenica da se kada završite svoje ’’BOŽE, UZMI ME’’ vrste obaveza nalazite sa najdražim ljudima i krećete u pokoravanje grada. Takođe, dobro odredite prioritete, kao i krajnje ciljeve. Neretko ljudi zaborave koliko je važan proces oslobađanja od stresa. Hroničan stres je loš kako po vaše psihičko, tako i po vaše fizičko zdravlje. 

Tajna u efikasnom upravljanju vremenom se svodi na to da znate šta je zaista važno, a šta može da sačeka, tako da upotrebite najoštriji nož (poželjno onaj iz Maxija koji ste dobili skupljajući nalepnice) da biste odvojili bitno od sporednog. 

Dakle, jedan je zaključak -  što možeš danas (a ne moraš), ostavi za sutra! ;)


OSTALI BLOGOVI

Zašto je plakanje okej?

U našem društvu plakanje, poput pokazivanja svih negativnih emocija, ima lošu reputaciju. Ako si žensko koje plače onda si previše emotivna, lično shvataš stvari i lako se vređaš, ne umeš da se opu...

Spusti telefon da se gledamo u oči

Baš je iritantno kad počnu da smaraju sa "ostavi telefon dok ručamo" i to što staaaaalno prebacuju kako “ne silazimo sa tog telefona.” Ali oni ne kapiraju da se danas stvari bukvalno menjaju iz min...

E-VODIČ baner

VESTI

Master u inostranstvu by Jelena Bašević

Septembar je mesec koji nam donosi još jednu lepu saradnju. Jelena Bašević je mentorka za pisanje i autorka bloga Snovi u koferima od 2014. godine. Danas pomaže pojedincima i brendovima

Studentski jelovnik Dr Milakovića

Nastavljamo saradnju sa komičarem i jutjuberom Milošem Milakovićem. I ovog puta, doktor ima savete za tebe, pa poslušaj šta ima da kaže. Stay tuned!

Povelja o zdravlju mladih

Platforma Zdravo dvadesete, u saradnji sa Krovnom organizacijom mladih Srbije (KOMS), predstavila je Povelju o zdravlju mladih, kao set smernica za unapređenje zdravstvenog položaja ove

After kod Pobednika povodom Dana mladih

Mladost je period prošaran usponima i padovima i zaista sa punom slobodom možemo da kažemo da predstavlja jedan neprekidan rolerkoster. Zato, kako bismo proslavili zajedno mladost i sve